ניסטגמוס » תופעה העיניים המרצדות

התופע ניסטגמוס נחשבת למחלת העיניים שמלוות בדרך כלל בבחילה, בהקאה, בהזעה, ובעיניים מרצדות היא תופעה שכיחה מאוד לרוב בגיל מבוגר המשיכו לקרוא...
ניסטגמוס
תוכן עניינים

ניסטגמוס למי שאינו יודע אלו הם עיניים מרצדות. מדובר בלקות שבאה לידי ביטוי בתנועה בלתי רצונית של העין כאשר מדובר בריצוד בסיבובים, מצד אל צד או מלמעלה למטה. הדבר עשוי לקרות בשתי העיניים אך גם בעין אחת.

למה זה קורה?

לרוב הסיבה לכך היא ירידה בראייה המגיעה בגיל הרך. זה יכול להיות בשל חוסר קשתית, ניוון של עצב הראייה, מצבים של חולי הרשתית או בשל לבקנות.

המקור של הניסטגמוס הוא לרוב תורשתי כאשר יש ילדים שנולדים עם זה. יש מי שמפתח את הבעיה בגיל מוקדם בין שישה שבועות ל 12 שבועות. זה עשוי לקרות גם בשלבים מאוחרים יותר.

ההשפעה של ניסטגמוס על העין ועל הראייה

ילדים הסובלים מניסטגמוס, עשויים לסבול מקושי ביצירת קשר עין. לעיתים הם יסבלו מירידה משמעותית בראייה ובאיכות הראייה. בשל המאמץ הרב של העין הם עשויים לסבול גם מעייפות מוגברת. בשל תפיסת עומק לא תקנית הם עלולים לסבול מהפרעה בשיווי המשקל מה שעלול לסכן אותם בהליכה על משטחים שאינם יציבים או בעת עליה וירידה במדרגות.

הטיפול והפתרון לבעיה

בשנים הראשונות יש דרך לעזור לילד בעזרת מתן גירויים שיסייעו לו להגיע לשימוש מרבי של הראייה ההיקפית.

חשוב לגרות את הילד לעקוב אחר עצמים זזים, לעשות שימוש במשחקי התפתחות שמפתחים קשר עין יד. חשוב לאפשר לילד למצוא את מנח הראש הכי נוח והכי מתאים לילד. ילדים אלו עשויים להתקשות בזיהוי עצמים. חשוב לדעת כי הראייה של ילדים הסובלים מניסטגמוס עשויה להשתנות במהלך שעות היום וזאת בהתאם למצבם הרגשי.

בזמנים של לחץ נפשי, עצבנות,, עייפות וכדומה, תנועת העין הופכת להיות קיצונית יותר וכן איכות הראייה נפגעת. זוהי לקות שאין לה מרפא אך ניתן בהחלט לתרום לשיפור התפקוד בעזרת טיפול נכון ומתאים לאורך זמן. יש מקרים אשר בהם הפתרון היעיל יהיה רק ניתוח.

המאפיינים של הניסטגמוס

ילדים שסובלים מהתופעה, לא מודעים בעצם לתזוזה התמידית של הראייה שלהם. המוח שלהם מסתגל לתנועות העיניים. ילדים הסובלים מניסטגמוס הם בעלי נטייה לנדנוד של הראש וזאת מתוך מאמץ להגיע לריכוז. הנדנוד למעשה מפצה אותם על התנועה התמידית של העיניים.

ילדים הסובלים מהבעיה מטים את ראשם לכיוונים מסוימים, הצדה או כלפי מעלה וכלפי מטה וזאת כדי להביא את עצמם למצב של ראייה מיטבית, תוך הפחתה של תנועות העיניים. גם פעוטות בני פחות משנה מסוגלים לאתר בעצמם, לעצמם את 'נקודת הביטול'.

פנו אל רופא מומחה

חשוב לדעת! בכל מה שקשור לבעיות עיניים ובעיות ראייה, חשוב תמיד להקפיד על פנייה אל רופא ככל שיהיה זה רופא מומחה, כך תוכלו להיות רגועים. כי אכן הבעיה תטופל במלוא תשומת הלב ועם כל המומחיות הדרושה.

אופטיקה 109, שלכם ובשבילכם

אופטיקה 109 מציעה שירות מקצועי של בדיקות ראייה ומגוון עצום של מסגרו ראייה. בחנות וגם בחנות האינטרנט.

אופטיקה 109 מאחלת לכם בריאות טובה וראייה איכותית עד 120.

מאמר זה אינו תחליף לייעוץ רפואי.

אולי יעניין אתכם לדעת עוד על בריאות העיניים.

אופטיקה 109
נכתב ע"י המומחים של אופטיקה 109, במטרה לתת לכם את המידע הנדרש. אם תמצאו טעות נשמח שתשתפו אותנו בעמוד צור קשר.
אהבתם? שתפו עם חברים
עוד בנושא מחלות עיניים
זיהומים בקרנית
מחלות עיניים
כל המידע על זיהומים בקרנית – איך לזהות, לטפל ולמנוע

במאמר זה, נעיין בהגדרה ובסימפטומים של זיהומים בקרנית, נבחן את הגורמים שעשויים להביא להם ונציע אסטרטגיות טיפול ומניעה. המידע הניתן במאמר זה מיועד לספק לכם ידע רחב יותר בנושא זיהומים בקרנית העין למידע נוסף המשיכו לקרוא,

לכתבה המלאה
אלרגיה בעיניים
מחלות עיניים
הגורמים לאלרגיה בעיניים וכיצד לטפל

במאמר זה נעסוק באלרגיה בעיניים, נספק הבנה על מהות התופעה והגורמים השונים שיכולים לגרום לה. נדון באופציות טיפול, החל מתרופות ועד לטיפולים משלימים. המאמר מציע כלים מעשיים לטיפול באלרגיה וממליץ על ייעוץ רפואי מקצועי לטיפול המיטבי.

לכתבה המלאה
דלקות עיניים
מחלות עיניים
איך לזהות דלקות עיניים? ואיך לטפל ולמנוע

דלקת עיניים היא בעיה נפוצה הניתנת לטיפול, אך יכולה לגרום לחוסר נוחות רב. במאמר זה אנו עוסקים בגורמים השונים הגורמים לדלקת עיניים. נציין את הסימפטומים הנפוצים של המצב ואת אפשרויות הטיפול הקיימות. כמו כן, המאמר נוגע באמצעים למניעה ובדרכים להתמודד עם התסמין. המלצה על ייעוץ רפואי מקצועי, כדי לקבוע את הטיפול הנכון ולשפר את התוצאות.

לכתבה המלאה
אסטיגמטיזם - צילינדר בעין
מחלות עיניים
אסטיגמטיזם – צילינדר בעין

מעוניינים להבין מה זה צילינדר בעין (אסטיגמטיזם)? וכיצד זה יכול להשפיע על ראייתכם? לפניכם מאמר מקיף המסביר את התופעה, סימפטומים ומציע טיפולים יעילים… המשיכו לקרוא

לכתבה המלאה
כלי נגישות