כלזיון » נפיחות קטנה בעפעף

מה גורם לשעורה הכלואה? מה ההבדל בין כלזיון לשעורה? איך מטפלים בבעיה? מה הסיבוכים האפשריים והאם אפשר למנוע את הבעיה? המשיכו לקרוא...
שעורה (כלזיון)
תוכן עניינים

שעורה בעין זה לא משהו מסוכן. עם זאת, יש מקרים רבים אשר בהם השעורה שחולפת, מותירה נפיחות באזור העפעף והיא מכונה כלזיון. (שעורה כלואה) מדובר בתופעה שאינה כואבת והיא גם לא דלקתית. עם זאת, ברור כי זוהי בעיה קוסמטית שבדרך כלל אנשים לא מוכנים לחיות איתה בשלום.

מה גורם לשעורה הכלואה? מה ההבדל בין כלזיון לשעורה? איך מטפלים בבעיה? מה הסיבוכים האפשריים והאם אפשר למנוע את הבעיה?

כלזיון זוהי נפיחות קטנה באזור העפעפיים. לא מדובר בנפיחות שמכאיבה או שהיא בעלת צבע כלשהו. התופעה היא שכיחה למדי וברוב המקרים היא מופיעה באזורים שם הייתה קודם לכן שעורה. הכלזיון עשויה להופיע בשכבה השטחית של העפעף כמו בשכבות העמוקות שלה.

היא מוכרת גם בקרב ילדים אך השכיחות שלה גבוהה יותר בקרב מבוגרים.

הפתרונות לבעיה של כלזיון בעין

לרוב הכלזיון לא נשארת לאורך זמן.

במקרים אשר בהם הכלזיון לא נעלם מעצמו, יש דרכים שונות לטיפול והסרה שלה.

  • ניתוח – ניתן להסיר את הכלזיון שהתמקם לו באזור העפעף, בעזרת ניתוח לא מורכב אותו מבצעים במרפאת עיניים שם מתבצעות פעולות כירורגיות זעירות. הניתוח אינו מורכב והוא נעשה בהרדמה מקומית. בסיום ההליך חובשים את העין למשך מספר שעות..
  • סטרואידים – הטיפול יכול להיעשות בעזרת הזרקה של סטרואידים אל תוך הנגע.

חשוב לפנות לשם כך אל רופא מומחה על מנת לוודא כי אכן הטיפול ייעשה בצורה מקצועית וזהירה.

האם ייתכנו סיבוכים?

בגדול, מדובר בבעיה שהיא בעיקר קוסמטית. היא לא באמת מפריעה לעין או לראייה. אם קורה והכלזיון חוזר לאחר שבוצעה הסרה שלה, חשוב לבדוק ולוודא כי זהו לא גידול שעל שפת העפעף. את הבדיקה מבצעים על ידי שליחת הרקמה לביצוע בדיקה פתולוגית.

האם יש דרך למנוע את הופעת הכלזיון?

כאשר ישנה שעורה, חשוב לטפל בה מיד בעזרת משחה שמכילה סטרואידים יחד עם עיסוי שייעשה בעזרת קומפרסים חמים. זה בהחלט עשוי לתרום להפחתת הסיכון להתפתחות כלזיון.

באופן כללי, הקפדה על ניקיון העפעפיים עשוי להועיל רבות למניעת הופעת השעורה מה שכמובן יחסוך את התופעה של כלזיון.

מה גורם לשעורה כלואה?

במקרים אשר בהם אחת מבלוטות השומן שבאזור העפעפיים נסתמת עשויה להתפתח דלקת זיהומית או לאו דווקא זיהומית. היא מכונה שעורה.

יש מקרים אשר בהם הדלקת חולפת ובמקום נשארת רקמה שומנית שהיא מכונה גרנולומה. אם הגרנולומה אינה נעלמת מאליה, היא מקבלת את הכינוי כלזיון. שעורה כלואה כפי שהיא מכונה.

ההבדל בין כלזיון לשעורה

השעורה בעין היא דלקת פעילה באזור הבלוטה שבעפעף. לרוב היא מגיבה לטיפול בסטרואידים ועיסוי באמצעות קומפרס חם.

כלזיון לעומת זאת היא נגע שאינו דלקתי אך אינו מגיב לכל טיפול מקומי. הוא עשוי להישאר באזור העפעף למשך חודשים ארוכים ואפילו שנים. הטיפול בכלזיון הוא שונה לגמרי מהטיפול בשעורה כפי שפרטנו לעיל.

אופטיקה 109 מציעה שירותי בדיקת ראייה וכן מגוון של מסגרות ראייה. אנחנו מציעים גם לכם לבחור משקפיים ממגוון הדגמים שיש באתר.

אופטיקה 109 מברכת את כולם בבריאות טובה.

מאמר זה אינו תחליף לייעוץ רפואי

אופטיקה 109
נכתב ע"י המומחים של אופטיקה 109, במטרה לתת לכם את המידע הנדרש. אם תמצאו טעות נשמח שתשתפו אותנו בעמוד צור קשר.
אהבתם? שתפו עם חברים
עוד בנושא מחלות עיניים
זיהומים בקרנית
מחלות עיניים
כל המידע על זיהומים בקרנית – איך לזהות, לטפל ולמנוע

במאמר זה, נעיין בהגדרה ובסימפטומים של זיהומים בקרנית, נבחן את הגורמים שעשויים להביא להם ונציע אסטרטגיות טיפול ומניעה. המידע הניתן במאמר זה מיועד לספק לכם ידע רחב יותר בנושא זיהומים בקרנית העין למידע נוסף המשיכו לקרוא,

לכתבה המלאה
אלרגיה בעיניים
מחלות עיניים
הגורמים לאלרגיה בעיניים וכיצד לטפל

במאמר זה נעסוק באלרגיה בעיניים, נספק הבנה על מהות התופעה והגורמים השונים שיכולים לגרום לה. נדון באופציות טיפול, החל מתרופות ועד לטיפולים משלימים. המאמר מציע כלים מעשיים לטיפול באלרגיה וממליץ על ייעוץ רפואי מקצועי לטיפול המיטבי.

לכתבה המלאה
דלקות עיניים
מחלות עיניים
איך לזהות דלקות עיניים? ואיך לטפל ולמנוע

דלקת עיניים היא בעיה נפוצה הניתנת לטיפול, אך יכולה לגרום לחוסר נוחות רב. במאמר זה אנו עוסקים בגורמים השונים הגורמים לדלקת עיניים. נציין את הסימפטומים הנפוצים של המצב ואת אפשרויות הטיפול הקיימות. כמו כן, המאמר נוגע באמצעים למניעה ובדרכים להתמודד עם התסמין. המלצה על ייעוץ רפואי מקצועי, כדי לקבוע את הטיפול הנכון ולשפר את התוצאות.

לכתבה המלאה
אסטיגמטיזם - צילינדר בעין
מחלות עיניים
אסטיגמטיזם – צילינדר בעין

מעוניינים להבין מה זה צילינדר בעין (אסטיגמטיזם)? וכיצד זה יכול להשפיע על ראייתכם? לפניכם מאמר מקיף המסביר את התופעה, סימפטומים ומציע טיפולים יעילים… המשיכו לקרוא

לכתבה המלאה
כלי נגישות