אובאיטיס (uvetis) » דלקת רקמת העין

מהי אובאיטיס? איך מאבחנים אותה? כיצד מטפלים בה? כל התשובות על כל השאלות במאמר שלפניכם. מדובר בדלקת רקמת העין שפוגעת באובאה. המשיכו לקרוא
אובאיטיס
תוכן עניינים

ישנה שורה של מחלות עיניים דלקתיות הנכנסות כולן תחת הכותרת אובאיטיס. מדובר במחלה שפוגעת באובאה. (בעברית – ענבייה) הדלקת עלולה לפגוע גל בחלקי העין האחרים.

אובאה זה החלק הפנימי של גלגל העין. היא מכילה מספר חלקים.

  • קשתית העין (חלקה הצבעוני של העין)
  • גוף העטרה שנמצא בחלק הקדמי של העין.
  • דמית – החלק שמצפה את חלקה האחורי של גלגל העין.

אובאיטיס היא דלקת שפוגעת ברקמה המכילה את כל אלו. יש מקרים אשר בהם יש תגובה דלקתית בעקבות פגיעה באזורים נוספים בעין כמו הקרנית, הרשתית או קורם הלובן.

סקלריטיס היא דלקת שממוקמת רק בקרום הלובן והביטוי שלה הוא אודם, כאבים בגלגל העין וקושי בתנועה של העין. בחלק מהמקרים מדובר במחלה אוטואימונית מערכתית.

איך מטפלים במחלה?

הטיפול במחלה כולל בעיקר מתן תרופות נוגדות דלקת כולל סטרואידים. התרופות ניתנות בצורת טיפות או זריקות באזור גלגל העין.

אם מדובר בהתקפים קשים יהיה צורך במתן סטרואידים דרך הפה או דרך הווריד.

טיפול נוסף הניתן בדרך כלל במצבים מעין אלו הן טיפות שנועדו להרפות את השריר הפנימי של העין כדי להקל על הכאבים וכן להרחיב את האישון, מה שמונע את ההידוק של העדשה אל הקשתית וקיבעון של האישון בזמני התקף.

במצבים סבוכים יהיה צרך בתרופות המדכאות את מערכת החיסון וכן תרופות ביולוגיות שונות.

כמה זמן נמשכת המחלה?

כאשר מדובר בהתקף חריף של אובאיטיס, הרי שזה עשוי להימשך מספר שבועות ולרוב יעבור ללא סיבוכים כלשהם. אם מדובר בהתקפים ממושכים יותר, ייתכן שיישארו שרידים בדמות עדשה שעליה פיזור תאי פיגמנט מהקשתית או אישון מקובע, פתח אישון בלתי סדיר וכדומה. יש מצבים בהם המחלה הופכת להיות כרונית ואז נדרש טיפול ממושך. כאשר מדובר במחלה כרונית, עשויות להיות תקופות ארוכות של רגיעה לצד התקפים של החמרות.

איך מאבחנים את הדלקת אובאיטיס?

ברוב המקרים הדלקת פוגעת רק בעיניים. אך יש מקרים אשר בהם יש גם מחלות עיניים נלוות נוספות, כמו: סרקואידוזיס, טרשת נפוצה, שחפת או עגבת.

הדלקת "אובאיטיס" מאובחנת בעזרת בדיקת עיניים. הנעשית לאחר הרחבת אישונים כאשר רופא העיניים יזהה את תאי הדלקת ואת עכירות הנוזלים בזגוגית העין.

חומרת הדלקת נקבעת בהתאם למספר התאים הדלקתיים. ומידת העכירות של הזגוגית.

לעיתים יהיה צורך גם בבדיקות הדמיה שונות כגון:

  • OCT – הדמיה אופטית של שכבות הרשתית.
  • FA – בדיקה של כלי הדם ברשתית הנעשית עם חומרי ניגוד.
  • ICG – בדיקה של כלי הדם בעזרת חומר ניגוד.

כמו כן בדיקות דם שונות.

חשוב לדעת! דלקות תוך עיניות הן קבוצה של מחלות עם טווח רחב הן מבחינת הסיבות והן מבחינת החומרה ומהלך המחלה. כדי למנוע סיבוכים ולשמור על הראיה, חשוב להגיע לאבחנה מדויקת ולהתאים את הטיפול הנכון.

זאת על מנת לשמר עד כמה שאפשר את מצב העיניים ומצב הראייה וכן בכדי למנוע סיבוכים מערכתיים.

אופטיקה 109 מציעה בדיקת ראייה ומבחר גדול של משקפי ראייה בחנויות ובאתר.

אופטיקה 109 מברכת אתכם בבריאות טובה ואיכות ראייה.

* מאמר זה אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי.

אופטיקה 109
נכתב ע"י המומחים של אופטיקה 109, במטרה לתת לכם את המידע הנדרש. אם תמצאו טעות נשמח שתשתפו אותנו בעמוד צור קשר.
אהבתם? שתפו עם חברים
עוד בנושא מחלות עיניים
זיהומים בקרנית
מחלות עיניים
כל המידע על זיהומים בקרנית – איך לזהות, לטפל ולמנוע

במאמר זה, נעיין בהגדרה ובסימפטומים של זיהומים בקרנית, נבחן את הגורמים שעשויים להביא להם ונציע אסטרטגיות טיפול ומניעה. המידע הניתן במאמר זה מיועד לספק לכם ידע רחב יותר בנושא זיהומים בקרנית העין למידע נוסף המשיכו לקרוא,

לכתבה המלאה
אלרגיה בעיניים
מחלות עיניים
הגורמים לאלרגיה בעיניים וכיצד לטפל

במאמר זה נעסוק באלרגיה בעיניים, נספק הבנה על מהות התופעה והגורמים השונים שיכולים לגרום לה. נדון באופציות טיפול, החל מתרופות ועד לטיפולים משלימים. המאמר מציע כלים מעשיים לטיפול באלרגיה וממליץ על ייעוץ רפואי מקצועי לטיפול המיטבי.

לכתבה המלאה
דלקות עיניים
מחלות עיניים
איך לזהות דלקות עיניים? ואיך לטפל ולמנוע

דלקת עיניים היא בעיה נפוצה הניתנת לטיפול, אך יכולה לגרום לחוסר נוחות רב. במאמר זה אנו עוסקים בגורמים השונים הגורמים לדלקת עיניים. נציין את הסימפטומים הנפוצים של המצב ואת אפשרויות הטיפול הקיימות. כמו כן, המאמר נוגע באמצעים למניעה ובדרכים להתמודד עם התסמין. המלצה על ייעוץ רפואי מקצועי, כדי לקבוע את הטיפול הנכון ולשפר את התוצאות.

לכתבה המלאה
אסטיגמטיזם - צילינדר בעין
מחלות עיניים
אסטיגמטיזם – צילינדר בעין

מעוניינים להבין מה זה צילינדר בעין (אסטיגמטיזם)? וכיצד זה יכול להשפיע על ראייתכם? לפניכם מאמר מקיף המסביר את התופעה, סימפטומים ומציע טיפולים יעילים… המשיכו לקרוא

לכתבה המלאה
כלי נגישות