קטרקט

קטרקט
תוכן עניינים

קטרקט היא מחלה המאפיינת בעיקר אנשים מבוגרים. מדובר במצב אשר בו נצרת עכירות על גבי העדשה של העין והיא פוגעת בראיה. אז נכון שהשכיחות עולה יחד עם הגיל אך יש לזה בהחלט גורמים אחרים ועל כן יש גם צעירים שסובלים מהבעיה.

בכדי להבין מהי קטרקט נסביר מעט על אודות מבנה העדשה הבריאה. העדשה ממקדת את קרני האור כאשר בעין בריאה העדשה הינו שקופה ונקייה לחלוטין. כך מתקבלת התמונה הברורה והחדה. כאשר יש קטרקט ישנה למשעה פגיעה בראייה בגלל חוסר שקיפות של העדשה. המצב הזה רק הולך ומחמיר ככל שהעכירות נעשית בולטת יותר.

בכל עת תוכלו להשאיר פרטים והמומחים שלנו יחזרו אליכם.

הסיבות הגורמות לקטרקט

  • גיל – כפי שכבר ציינו הגיל הינו אחד הגורמים המובילים להופעת הקטרקט. זוהי תופעה נורמלית שקורית לרוב בין גיל 60 לגיל 70. התופעה עשויה לקרות גם בגיל צעיר יותר.
  • שינויים מטבוליים – אנשים שסובלים ממחלות מטבוליות שונות כמו סוכרת, הפרעות תזונה וכדומה עשויים גם כן לסבול מקטרקט. היות ומחלות מטבליות נגרמות בדרך כלל בגלל חסר באנזים כלשהו שאחראי על פירוק החומרים שבגוף. כאשר ישנו חסר באנשים הרי שנוצרת הצטברות של חומר ברקמות הגוף השונות. התוצאה עשויה להיות גם קטרקט.
  • חבלות בעיניים – כאשר נגרמת חבלה ישירה בעין זה עלול להוביל גם להיווצרות קטרקט.
  • תרופות – אדם הנוטל תרופות כמו סטרואידים או כדורים או אפילו טיפות ישירות לעין עלולים גם כן לסבול מקטרקט.
  • חשיפה לשמש – כולנו יודעים עד כמה השמש מזיקה לעור ולעיניים. גם הקטרקט עלולה להיות תולדה של חשיפה ממושכת לשמש. אז הנה לכם סיבה נוספת למה חשוב להרכיב משקפי שמש שיגנו על העיניים כאשר יוצאים החוצה.

לבדיקת ראייה לחצו כאן

מהם הסימנים המאפיינים?

בתחילה ישנה עכירות קלה שהיא לא ממש מורגשת. עם הזמן העכירות נעשית משמעותית יותר עד שהיא גורמת לשינויים במצב הראייה. כמו טשטוש בראייה שרק הולך ומחריף, סנוור בראייה, צורך גובר ועולה בהחלפת משקפיים, ירידה בראיית לילה, ראייה כפולה בראיית לילה, צורך בתאורה עוצמתית יותר ושינוי בראייה של צבעים כאשר התמונות שמתקבלות הן בגווני חום.

איך מטפלים?

יש מצבים אשר בהם הקטרקט לא מפריע לראייה. במצב כזה אפשר בהחלט להסתפק רק במעקב שגרתי. יש מצבים אשר בהם אפשר יהיה לדחות את הניתוח בעזרת החלפה של המשקפיים מידי מספר חודשים.

כאשר הקטרקט היא במצב מתקדם והירידה בחדות הראייה פוגעת בשגרת החיים של המטופל ואף החלפת משקפיים אינה עוזרת כדאי לשקול ניתוח להסרת הקטרקט.

איך מתבצע הניתוח?

רוב ניתוחי הקטרקט נעשים מטבע הדברים בקרב מבוגרים. הניתוח נעשה בהרדמה מקומית בלבד ואין למעשה הגבלה על גיל המנותחים בניתוחים אלו.

חשוב להבין כי ככל שאדם מבוגר יותר. והוא סובל מהפרעות תחושתיות כמו ירידה בשמיעה, הראייה הטובה נחוצה עוד יורת לשגרת חייו. במצב אשר בו הירידה בחדות הראיה פוגעת בתפקוד היומיומי של המטופל יש מקום לשקול ניתוח. הניתוח גם יתרום לעצמאותו של החולה. כאשר הוא לא ייתקל בחפצים, יוכל להגן על עצמו טוב יותר מפני חבלות או תאונות וכן הלאה.

אופטיקה 109 מציעה בדיקות ראייה על ידי אנשי מקצוע מומחים עם מכשור מתקדם.

אופטיקה 109 מברכת אתכם בבריאות טובה.

המאמר אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי. בקרו בחנות שלנו אונליין.

הסניפים שלנו

אולי יעניין אותך לקרוא על עוד סוגים של מחלות עיניים:

אופטיקה 109
נכתב ע"י המומחים של אופטיקה 109, במטרה לתת לכם את המידע הנדרש. אם תמצאו טעות נשמח שתשתפו אותנו בעמוד צור קשר.
אהבתם? שתפו עם חברים
עוד בנושא מחלות עיניים
ויטמינים לניוון רשתית
בריאות העיניים
ויטמינים לניוון רשתית

מחלת ניוון רשתית הינה אחד הגורמים המשפיעים על מצב הראייה ואף על איבוד הראיה. במאמר זה נסקור טיפול במחלה זו באמצעות ויטמינים לניוון רשתית.

לכתבה המלאה
ניוון רשתית
מחלות עיניים
ניוון רשתית

AMD – Age-related Macular Degeneration זהו שמה הלועזי של המחלה המוכרת לנו בשם ניוון רשתית. במדינות המערב וגם בישראל מובילה מחלה זו כגורם עיקרי לעיוורון

לכתבה המלאה
כלי נגישות